Det finns något magiskt med oss människor. Förutom det fantastiska (men för många nåt jobbigt också!) att vi besitter förmågan att kunna tänka oss in i framtiden så kan vi faktiskt förflytta såväl tid och rum i tanken.

Visst låter det flummmigt? Jag vet, men lägg fördomarna bakom dig för en sekund och driv iväg i tanken med mig för ett tag. Tro mig, det är härligt…

När jag är stressad eller känner mig nere så har jag ett ”Happy och calm place” som jag beger mig till. Visst, ibland tar jag flykten till sängen och begravder mig under täcket också, men när det inte är möjligt så har jag ett mentalt inre rum som kan hjälpa mig då och då, där och då.

Det är en vacker stillsam enslig strand.

Med turkost hav. Vit sand. Och strålande sol. Där ligger jag ensam på en strandsäng med mörkblå dyna, en juicedrink i handen och en stråhatt på huvudet. När jag tröttnat på att blicka ut i oändligheten och lyssna på vågornas brus och fåglarnas kvitter – och hellre vill känna vinden i mitt hår – går jag bort till en gunga och tar sats.

Den här platsen är mitt inre ”Happy and calm place”.

Jag besöker den dagar då jag är stressad, känner mig orolig eller bara är allmänt nere. Men också grå tråkiga trista regniga dagar som denna då all energi runnit ur mig.

Även om jag rent geografiskt befinner mig långt bort från solen, värmen, lugnet och harmonin så kan jag på en sekund förflytta mig dit i tanken. Till mitt alldeles egna ”Happy and calm place”. Och det, det är magiskt tycker jag! Och något jag övar på varje vecka, ibland varje dag.

Vilken är din Happy and calm place i tanken? Om du inte har nån än – vilken skulle du kunna skapa?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 41 − 38 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.