Jag älskar som sagt var tv-program som handlar om personlig utveckling och allt därtill. En ny favorit på Svt är ”Det stora beslutet” som är en engelsk produktion.

Det är ett program både med hög igenkänningsfaktor (alla har vi säkert någon gång haft rejäl beslutsångest) och fullt av insikter. Du som undrar lite hur terapi går till kan också få dig en liten inblick i hur det skulle kunna se ut, om än en liten snedvinklad variant av det hela.

I varje avsnitt träffar man som tittare en huvudperson som har ett stort dilemma kring ett beslut de måste ta.

Till sin hjälp har de 50 totala främlingar som följer dem vart de än går, intervjuar dem och deras omgivning in i minsta detalj och försöker hjälpa dem fatta beslutet. Ingenting är som det först verkar – det är också det som är så intressant!

Och visserligen så handlar inte terapi om att bli följd av 50 främlingar som frågar ut en och sen tar ett beslut åt en, men likheten jag gör med detta program och en terapi är att man som klient ofta söker för en särskild sak, terapeuten ställer hundratals olika frågor och genom det försöker hitta kärnan som ofta ibland visar sig handla om något helt annat. det är också utefter kärnan man sen kan fatta det bästa beslutet eller hitta den bästa förändringen just nu.

Är du nyfiken! Skynda dig att se det, det sista avsnittet tas bort inom 7 dagar. Jag har slukat alla 7, och tyvärr finns mitt favoritavsnitt inte längre kvar på SvtPlays hemsida.

Se det här, innan 9 december 2014!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 55 − = 49

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.