Tre enkla ord, formulerade som en fråga, borde va lika enkla att besvara. Men ibland är det tvärtom. Ju enklare fråga desto svårare att finna det rätta svaret.

Eller vad säger du om den här? En av livets enklast formulerad fråga. Men ack så svårbesvarad:

20140612-144217.jpg

Exakt de där molnen låg jag och stirrade upp på under min lunchpaus. Och jag funderade. På vad jag vill i sommar. I höst. Resten av 2014. Nästa år. Närmsta 3 åren. Närmsta 5 åren.

Vad jag vill i livet.

På det personliga planet. Och på det professionella planet.

Det enda jag är klar över är sommaren. Resten är fortfarande en gåta för mig. Men, varje gång jag ställer mig just den här frågan blir jag lite lite klarare. Och det är det enda som räknas nu. Att jag vågar fundera på den. Ge tanken tid. Och inte stressa fram det rätta svaret.

Vad vill du just nu? I dag? Resten av veckan? I sommar? Höst? I livet?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 1 = 4

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.