Alldeles för ofta glömmer vi bort oss själva, vad vi strävar efter här i livet och vad som betyder allra mest för oss. Vi stretar på i motvind, dagarna går och humöret sjunker. Då och då behöver vi en paus där vi stannar upp och reflekterar över vad som faktiskt gör oss lyckliga.

Du kan aldrig skapa dig lycka genom att spegla dig i någon annans. Träffar du någon som gör ditt ruttna liv till superlyckligt finns det en risk att du bara fått en falsk lycka som inte stannar kvar.

Jag brukar alltid säga att det är viktigt att först själv vara lycklig – och därefter hitta någon som du kan dela den lyckan med. Så kan ni bli ÄNNU lyckligare tillsammans.

”Jag har redan lyckan inombords” kanske du tänker. Och det är ju underbart! Men du måste underhålla lyckan också. För om du glömmer bort allt det där som är viktigt för dig i livet – och stressar på utan att tanka dig själv med positiv energi – kommer den där lyckan plötsligt att falna.

Jag måste påminna mig själv varje dag om vad som egentligen är betydelsefullt i mitt liv, för att inte hamna skyhögt upp bland molnen i evigt letande efter solen. Min familj, mina vänner och min underbara D är det som gör att jag vill leva – och jag tackar den högre makten varje dag för att de mår bra.

Men jag ser också till att behålla vardagslyckan och gör därför någonting litet varje dag som ger mig njutning. Det kan till exempel vara…


… en lyxfika på jobbet en sen eftermiddag!


… en promenad i mitt favoritkvarter på Kungsholmen, där jag kan drömma mig bort och önska att jag bodde.


… att läsa en bra utvecklande bok.


… att äta en onyttig – men fruktansvärt smarrig – middag ute i solen med min älskade.


… att njuta av en solnedgång på landet.

Och självklart det allra bästa, att få umgås med min familj, syskonbarn, vänner och pojkvän! Ja det, det är viktigast för mig här i livet när det kommer till kritan. Ingenting kan någonsin ersätta dem och därför står de på min tacksamhetslista varje kväll!

Vad är viktigast för dig i livet?

När du tagit reda på det blir plötsligt små saker du tidigare stört dig enormt på inte lika viktiga längre… Tänk på det!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 40 = 46

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.