Jag får ofta frågan ”din relation är väl helt perfekt kan jag tänka mmig med tanke på ditt jobb?”. Och alltid svarar jag detsamma: ”Nej, den är långt ifrån perfekt, vilken relation är egentligen perfekt? Ingen tror jag!”.

Är det inte lite så, att vi inbillar oss att alla andra lever i perfekta relationer, har de perfekta jobben och är sådär underbart lyckliga som bara jag själv kan drömma om. Men börjar du fråga runt så inser du snart att det sällan är så som du förställt dig. Ingen lever ett perfekt liv. Och de som gör, de ljuger!

Det kanske lät hårt, det där sista om att de som alltid säger att allt är så ”jädrans perfekt” ljuger. Men det är min uppfattning, jag tror inte att någon kan tycka att allt är helt perfekt jämt, då ljuger de för sig själva. Alltid finns det nån öm punkt i livet som man önskar att man kunde ändra på.

Därför är jag sjukligt misstänksam när jag träffar folk som bara, bara, bara är glada jämt och ständigt. Och som ler oavbrutet och aldrig visar minsta aggression eller sårbarhet. Då tänker jag genast ”hmm, hur glad är den här personen egentligen?”. Det är sunt att ha kurvor i sitt hmör, och likaså i sin relation.

Ena dagen är jag och D hur puttenuttiga som helst mot varandra för att nästa dag hamna i irriterande diskussioner om saker vi ältat oss gula och blå på förr. Vi älskar varandra lika mycket båda dagarna, men vår relation är inte perfekt. För det finns inga sådana relationer!

Och är det inte lite det som är charmen med det hela?

Ja, att det går upp och ner, men att kärleken ändå består, om den är äkta vill säga?

Så nästa gång du mejlar mig eller springer in i mig behöver du inte ställa frågan ”visst är din relation perfekt?” för nu har du svaret. Det är den inte, aldrig, och kommer aldrig att bli! Och det är just det som gör den värd att stanna kvar i. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

6 comments. Leave new

Men det svåra är att veta när relationen är tillräckligt perfekt för att stanna i elr när det går över en osynlig gräns och det skulle kunna finnas någon annan som det vore mer perfekt med. Hur skall man veta det? och hur skall man sluta nojja över det? 🙂

Något jag gjort e;
Se vad du skulle klara av själv…bostad och ekonomi..när du vet att du fixar det själv
är det oftast skönt att veta att det inte är därför du e kvar..
och ta en ”paus” res bort ett par dgr…(Helg) och känn om du saknar…
Psykisk och fysisk misshandel ska man inte tåla..
Och sist men inte minst ”Gräset är oftast inte bättre på andra sidan ”
😉

relationsproffset
2012-05-17 11:29

Hej Anna,
Jag är ledsen för mitt sena svar! När relationen inte är värd att stanna kvar i är alltid upp till var och en. Jag utgår alltid från hälsan. Hur får min partner mig att må? Om jag mår dåligt i relationen, känner att jag blir nertryckt eller bara ändrar min personlighet mot min vilja så är det aldrig rätt. Däremot så kan det vara så att många har nojjor som mer handlar om ”tänk om gräset är grönare på andra sidan? jag undrar hur det vore att vara tillsammans med en snyggare person, en som tjänar mer eller en som är mer social?” då kan det bli lite farligare eftersom partnern i sig inte gjort nåt elakt mot en eller fått en att må dåligt, utan bara att tveka. Då finns det väldigt många andra aspekter man måste ta in! Behöver du hjälp med att reda ut det här så är du jättevälkommen att träffa eller ringa mig! Kram till Dig

Helt rätt tänkt!
Ingen relation är perfekt och lycklig utan problen (Försök till övertyga sig själv)
Man måste få ventilera alla irritations moment från stora till små.
Kan man inte det är den inte sund..
Psykisk och fysisk misshandel är ALDRIG rätt!

Håller med!
En perfekt relation måste vara bland det tråkigaste som skulle kunna existera, tänk att sitta i en segelbåt hela tiden, vinden står helt stilla, vattnet är riktigt spegelblankt, solen skiner som bara den, det är helt knäpptyst runt omkring, det är ju riktigt perfekt!!!
Men bara ett litet tag för sen blir man uttråkad, men du kommer ju inte någon vart eftersom du aldrig får vind i seglen, du får aldrig en chans att kunna ändra din kurs eller känna av vågorna, och det är ju just blåsten man behöver för att kunna uppskatta det där lugna och härliga ordentligt.

Hell no to perfect relationsships.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 5 + 3 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.