Det finns många missar du kan göra när du är på dejt och ska försöka lära känna en ny person. En miss som är big no no i min regelbok är att undvika ögonkontakt. Det misstaget gjorde nämligen en kille jag dejtade för ett tag sedan.

Han hade potential, var riktigt trevlig och, framför allt, en väldigt intressant kille. Vi tog en drink och pratade om allt mellan himmel och jord – och hade verkligen mycket att säga varandra.

Det fanns ingenting att anmärka på. Han var snygg, han var smart, han var djup och han verkade gilla mig. Men… det fanns en liten grej jag störde mig på något enormt: Han tittade mig alltför sällan i ögonen!

Du vet väl att det inte är med ord du för fram ditt budskap till en annan person – utan genom ditt kroppsspråk– och ansiktsuttryck och blickar.

Och tittar du inte på en person samtidigt som du pratar med den kan jag lova dig att det du säger inte fastnar i minnet, och det ger er garanterat inte den där pirriga känslan.

Ögonen är själens spegel. Och utan att få djup ögonkontakt med en kille kan jag inte fastna för honom. Gnistan uppstår i blickens intensitet.

Så snälla, gör inte samma miss som han gjorde, att prata med mig i 3 timmar och bara ge mig en blick då och då. Titta i stället ordentligt på personen du är på dejt med! Jag kan lova att det kommer ge dig mer framgång än tvärtom.

(Foto: Mikael Damkier)

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] med folk som inte tittar dig i ögonen under en dejt, och jag har dejtat många sådana killar. Läs mer om en av dem – och det – här. Och det är sant – utan ögonkontakt tappar ni själva känslan. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 40 = 42

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.