Just nu är jag på landet – med min älskare? Nej, men nästintill: bästa vän A. Vi satt och pratade om kärlekshetsen som råder och kom fram till en hel del intressanta saker kring bitterhet.

Jag: Är det inte tråkigt och lite sorgligt med alla bittra människor?

A: – Jo, verkligen!

Jag: – Jag vill verkligen försöka ge folk hopp. Och jag vet att det är inte lätt att låta bli att vara bitter om man varit singel i flera flera år och är så trött på det att man bokstavligt talat kräks på ensamheten.

A: – Mmmm… men det är ju något man måste ta sig ur, bitterheten alltså.

Jag: – Ja precis! Hur kärlekstörstig jag än må vara själv ibland så har jag aldrig känt mig bitter över att vara singel. Blir man bitter minskar också ens chanser att träffa någon radikalt. De blir ju nästan lika med noll! 

A: Hur ska de bittra tänka då, för att komma över sin bitterhet?

Jag: – Det är inte svårare än såhär:

Till dig som hatar ditt singelliv och är bitter. Tänk såhär:

Se den här månaden som din sista singelmånad – för resten av ditt liv! Tänk om du träffar den rätta i morgon, om en vecka, eller två?

Ni blir tillsammans.

Ni flyttar ihop.

Ni gifter er.

Ni får barn.

Singellivet kommer aldrig mer tillbaka. Så ta chansen och njut av det i dag – för i morgon kan det redan vara över.

Jag: Är inte det en ganska bra tanke? Den håller i alla fall mig ifrån bitterheten och jag kan lova dig att jag njuter av varenda singelsekund jag har – för jag vet att snart kan de dagarna vara förbi.

A: – Jo, sjukt bra! Så ska jag också tänka.

😉

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 3 = 5

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.