I går bloggade jag om en av mina läsare, Madde, och hennes problem. Och kanske kände du igen dig? Här är några saker du bör tänka på i så fall:

(Har du inte hunnit läsa inlägget scroll ner eller klicka här)

1. Försök att svara på dessa frågor helt ärligt. Skriv ner dina svar på ett papper eller på datorn.

a) På vilket sätt ändras du när du plötsligt blir intresserad? Försök komma på allt du gör, gester, tankar, vad du säger, om du är på/av etc etc.

b) På vilket sätt tror du att du kan påverka honom/henne att bli intresserad av dig?

c) På vilket sätt kan du hindra honom/henne från att dra?

d) Hur tacklar du en eventuell situation där han/hon faktiskt drar?

e) Varför ska han/hon gilla just dig? Skriv ner alla dina POSITIVA egenskaper.

2. Påminn dig själv om sakerna du skrivit ner i punkt a) när du träffar honom/henne nästa gång. Att bryta mönster börjar med att känna igen dem och sen påminna sig själv att du gör dem. Ha en gummisnodd på handleden (spelar ingen roll om du är tjej/kille, en tunn gummisnodd kan alla gömma under tröjärmen). Så fort du kommer på dig med att ändra ditt beteende åt det flyktiga hållet, dra i gummisnudden så att den snärtar till på din hud. Detta skickar en signal till din hjärna att du gör nåt du inte borde. Börja i stället tänk på din positiv-lista i punkt e)

3. Som ”facit” på punkt b) + c) kan jag säga att det spelar ingen roll vad du gör, han/hon kan när som helst välja att dra. Du kan inte PÅVERKA någon i en riktning som du själv valt, personen måste själv vilja gå åt det hållet. När du inser att du faktiskt är rätt ”chanslös” och bara kan sitta tillbaka och njuta av stunden släpper en del av prestationsångesten – och det blir lättare för dig att bara vara där och då och inte tänka framåt hela tiden.

4. Som ”facit” på d) kan jag säga att du måste låta dig bli ledsen och låta uppbrottet sjunka in (även om det bara var 2-3 dejter!). Sätt en tidsgräns, till exempel: ”jag får gråta 1 v, sen orkar jag inte ödsla mer tid på honom/henne”. Och res dig upp igen! Jag har själv blivit dissad otaliga gånger men framgångsfaktorn har legat i att jag tagit mig tid och ”sörjt” och sedan faktiskt börjat leta nya killar igen!

Vill du ha personlig hjälp? Kolla här!

(Foto: fotocromo och sxc.hu)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

5 comments. Leave new

[…] av dig? Och hur du kan göra för att han eller hon inte ska dra och lämna dig dumpad? Kolla här, så får du svar på dina frågor. Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Är olyckligt kär i en kille. Vi har setts ganska mycket tidigare men så berättade han sist att han vill inte ha något långdistansförhållande. Men ändå så kan jag inte komma över honom. Det är hur jobbigt som helst, kan man säga till personen att man är riktigt intresserad av dom och att jag vill bara veta till 100% att de inte är intresserad tillbaka? Det skulle vara så mycket lättare för mig att höra de rakt ut och sluta drömma men är det psychovarning om man gör så?

relationsproffset
2012-01-19 08:04

Självklart kan du fråga det! Det finns inga regler för vad du bör och inte bör säga när det kommer till känslor, så länge det inte är elakheter. Om det är viktigt för dig tycker jag absolut att du ska försöka få ett svar.

Lycka till, jag tror på dig!

Jag gjorde de och han skrev att han var intresserad att ses när möjlighet ges men inte ha ett långdistansförhållande. Då svarade jag med att för första gången i mitt liv ta ett beslut som skulle vara jobbig nu men som jag vet kommer spara mig så mycket tårar senare, och sa att de inte funkar för mig för han är en kille jag skulle kunna bli kär i så de skulle bara sluta i att jag blev sårad när han hittar någon han vill vara med. Det gör ont nu men jag vet innerst inne att det var det bästa beslut jag kunde ta 🙂 Och det är mycket tack vare dig och din blogg som gett mig så mycket tips och styrka! Tack Jacqueline 🙂

[…] Klientrekommendationer ← Är du osäker blir din dejt/partner osäker Så slutar du att överanalysera din dejt → […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 38 = 42

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.