Helg och dejtingdags! Men vad ska ni göra på er första dejt egentligen? Jag fick ett mejl från en fundersam läsare som visste att jag ofta brukar tipsa om promenad, men som skrev ”nu när det är så kallt ute och det blir mörkt fort passar det ju inte så bra, vilka inomhusdejter passar vintertid?” undrade hon. Här har du en liten lista på suveräna inomhusaktiviter:

1. Min favorit BILJARD
Jag älskar ju dejter som inte är alltför långa (biljard funkar ju på 1-1,5 timme) och som man kan kombinera med att exempelvis ta en öl samtidigt eller efter om man känner för det. Den här aktiviteten är rätt nära och flirtig också, vilket jag gillar! Läs mer om varför jag älskar biljard som en första dejt här och andra tips som dock är mer somriga.

2. BOWLING
Åter igen en aktivitet, vilket är det jag tycker att alla första dejter borde bestå av. Varför stirra varandra djupt in i ögonen under en fika/middag o början? Det kan ni ju göra sen när isen är bruten. Bowling är fartfyllt, glatt och sker i en händelsrik miljö – perfekt!

3. MUSEUM
Kanske låter trist, men välj ett museum som har något som tilltalar er båda så lovar jag att det blir både en strålande dejt och en kulturell upplevelse. Fotografiska är till exempel ett klockrent ställe att gå till för er Stockholmare, som passar gemene man – vem gillar inte att kolla på läckra bilder liksom?

4. UTSIKTSPLATSER
Att utsikt bara ska avnjutas i en vacker sommar-solnedgång är bulls**t tycker jag 🙂 Det är ju underbart att vara uppe i utsiktstorn eller andra ställen där ni kan blicka utöver vyerna tillsammans även vintetid (särskilt om det är snö ute!). Det finns mycket att prata om och ni blir en upplevelse rikare, gemensamt.

5. SHOPPA
Play it simple. Varför alltid göra något ”dejtigt”. Att fråga din nya dejt om han/hon har lust att följa med en snabbis som smakråd till ett shoppingcenter för att du ska köpa nya jeans eller kanske till Ikea för att du ska köpa nya hyllor är ju kanon! Det gjord ejag och min D, åkte till Ikea och provade säng på en av våra första dejter och det funkade utmärkt. En perosnligare dejt får du leta efter.

6. DEJTER MED DET LILLA EXTRA
Läs om lite mer extramysiga vinterdejter här, i en artikel jag skrivit för Cosmo.

Oroar du dig även över vad ni ska prata om på första dejten?

Kolla ett gammalt inlägg jag skrivit om det här, med 3 bra ”regler” du kan tänka på.

 

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] har du (förhoppningsvis!) lärt dig vad du ska undvika – då kan du kika på vilka tips på bra vinteraktiviteter jag ger för en första dejt i stället här! Bookmark the permalink. ← Lugnet före […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 53 − = 44

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.