Jag har fått en hel del frågor om flirtande den senaste tiden. Det är lite känsligt det där. Många tror att flirtande innebär sexuella anspelningar och att man måste göra en hel del massa konstiga trix för att få andra att fatta vinken, att man är intresserad – men så behöver det inte alls gå till. Det mest simpla och enkla är oftast det allra bästa. Här är därför två av mina favorit-flirt-tips.

Med en främling

Möt främlingens blick, håll kvar ett par få sekunder, vik undan med blicken och le för dig själv. Upprepa ett par gånger. När du vågar håller du kvar leendet samtidigt som du möter främlingens blick åter igen, denna gång med leendet riktat mot hen.

Varför detta är bra: Du visar intresse på det mest universella sätt som finns, genom ögonkontakt och leende. Dessutom gör du det på ett icke hotfullt sätt genom att själv vika undan blicken. Upprepade gånger av detta förstärker främlingens känsla för att du faktiskt flirtar och inte bara ”råkade” möta hens blick av misstag.

Tänk på att inte: Hålla kvar blicken för länge så att du får stirrblick eller att samtidigt rynka ögonbrynen (vilket många av oss gör omedvetet alltför ofta!), då ser du snarare fundersam eller kritisk ut än intresserad.

ögonkontakt

Med din dejt

Att ta i varandra på ett subtilt sätt är flirtande på nästa nivå. När du går bredvid din dejt, lägg gärna en hand på hens axel, grabba tag om hens arm eller lägg armen runt personen lite försiktig. Sitter ni i en bar och du ska resa dig för att beställa eller gå på toa, se till att nudda din dejt på axeln eller ryggen när du passerar hens stol. Vill du ge en komplimang för något hen har på sig, nudda gärna klädesplagget eller accessoaren samtidigt. Naturligt är ledordet, därför bör du helst passa på när du själv är i rörelse.

Varför detta är bra: Fysisk kontakt förstärker relationer och gör att ni känner er närmre varandra. Detta är också en bra sak att testa för att känna av var du har din dejt, du märker rätt snabbt om dejten backar eller glider undan eller uppmuntrar ditt beteende.

Tänk på att inte: Göra det vid helt fel tillfälle, typ att du går rakt mot dejten och berör hen vid ett opassande tillfälle. Då får det bara motsatt effekt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 5 + 3 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.