Jag låg här på stranden och funderade lite. Bland annat på svåra saker i livet som jag valt att träna på så de inte längre blir svåra utan lätta.

För mig tog det förr emot att säga de där magiska orden ”förlåt!” än värre ”du har rätt, jag har fel!” Det gör inte det längre.

Jag insåg plötsligt en dag att det var rätt fegt av mig att inte kunna be om ursäkt eller erkänna att jag hade fel.

Att det var en liten där inne som fick styra förut, en som var rädd för vad som skulle ske om jag inte stod på mig och höll min egen story bakom ryggen. Men med säkerhet på min egen identitet föll plötsligt det behovet bort. På köpet lärde jag mig en massa nytt och kom så mycket närmre andra. Kan det ha haft med åldern att göra? Eller var det bara en viktig insikt?

20140802-143719.jpg

Förlåt bör man alltid säga om man menar det, men att träna i att säga det UTAN att mena det är ingenting värt. Det finns såna också, och jag undrar vad som driver dem i det..

Är det en stolthet som är så djupt förankrad och ständigt måste skyddas?
Eller kanske en övertro på sig själv bland andra?
Eller en rädsla för vad andra ska säga om man inte säger de där orden som det förväntas av en?

20140802-143812.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 37 − 34 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.