Imorse när jag tvingade mig upp efter att ha vaknat i ren chock av det hemska larmet från väckarklockan tittade jag ut genom fönstret och – säkert som så många andra denna morgon – kände jag mig plötsligt lika grå och anti som vädret själv.

”Fy fan vad pissigt” muttrade jag tyst i min ensamhet medan jag styrde mina steg mot duschen.

Väl i duschen funderade jag i-landsbittert på hur jag nu skulle ta mig till jobbet utan att bli blöt som en hund?!? Jag som hade planerat att gå som vanligt. SUCK!

Framför Nyhetsmorgon ska jag sedan, nysminkad och påklädd, äta min macka med tomat på. Och vad händer, jo jag spiller tomat över ena byxbenet! ”Fasiken också! Kan dena dag börja värre?” tänker jag irriterat.

Men… så tittar jag ner på benet som jag inbillat mig var totalt nerfläckat av tomat och upptäcker denna fina fläck…

20140508-141704.jpg

Och plötsligt blev den ruggiga dagen plötsligt så mycket bättre!

Tycker du mitt mentala är lättvänt? Ja kanske, ibland. Men ruggiga dagar försöker jag göra allt för att omvända till ruggigt bra dagar. Så länge jag inte är sjuk och mår fysiskt dåligt. Och om inte, then it’s all about the details.

Fläcken fick mig att tänka: ”Okej, nu ska jag göra denna dag till en mysig dag i stället för att gnälla!”

Så jag tog på mig en keps, en tjock kofta och snakers och trotsade vädret och gick bland regnpölarna till jobbet – ÄNDÅ! Och försökte njuta. Det var rätt skönt ute faktiskt.

20140508-141645.jpg

Väl på plats på kontoret gjorde jag en extra stor latte till mig själv, fast jag brukar försöka undvika att dricka kaffe på förmiddagen, och satte på riktigt bra musik.

Denna eftermiddag stack jag även ut och köpte lyxfika som jag just nu gottar mig med medan jag skriver detta.

20140508-161005.jpg

Och i kväll planerar jag att laga riktigt god lax med asiatisk rödkålssallad till mig och David. Och tända massa ljus – och kanske ta ett skumbad!

Med dessa planer blev helt enkelt denna ruggiga dag en ruggigt bra dag!

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

hej jackie. jag måste bara få säga hur otroligt glad jag är att du finns. du skriver så himmla bra och tänkvärda saker. jag som själv datat allt och alla kan medela att dina råd på radion och i bloggen hjälper mig otroligt mycket! blir alltid så inspirerad och gladare av dina tips. det händer då och då att jag och min polare diskuterar kärleksproblem och säger: men kom ihåg vad jackie sa…. så himmla bra är du! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 19 − 9 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.