Då och då får jag frågan vad ett bra användarnamn egentligen är. Med andra ord, vad ska man kalla sig själv på dejting- och medlemssajter och i forum för att inte avslöja sig för mycket men inte heller låta töntig.

Och i går fick jag frågan igen. Så jag tänkte; ”varför inte blogga om det?”.
Här är de ingredienser jag tycker man ska ha med.

Så för att bena ut respektive ingrediens då:

Seriositet + en nypa humor

Att skriva något lattjolajban och crazy för att sticka ut med humor går också bort tycker jag. Seriöst, med en nypa humor, är nyckeln.

Enkelhet

Krångliga, långa, svåra användarnamn blir bara bökigt. Keep it clean and simple. Enkla användarnamn är både mer tilltalande för ögat och lättare för betraktaren att minnas.

Personlighet

Välj ett användarnamn som är personligt för dig utan att vara avslöjande. Det vill säga ”Linda1981” går bort. Hur brukar dina vänner beskriva dig? Energisk/hoppfull/kreativ/charmig/go o gla? Och hur skulle du beskriva dig själv med ett enda ord? Kanske finns det något internt uttryck du gillar? Eller har du ett favoritcitat du kan välja ett ord/del ur? Eller någon särskild hobby/tv-program/musiker du älskar?

Jag skulle t.e.x välja något sånt här till mig själv

– MakeItHappen (jag beskrivs som en person med driv – och jag håller med!)

– Livsnjutaren (jag njuter av små saker ständigt)

– CharmaMig (jag vill gärna omge mig med mnskor som charmar mig)

– MeAndMyself (jag är stolt över mig och tror på mig)

– Havsglitter (bästa avkopplingen är att titta på ett hav som glittrar)

– Tindra (en del av mitt landställe)

– PeopleLover (jobbar med människor och älskar’t)

– Kontrast (jag älskar kontraster)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 42 − 38 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.