Många av oss ser vårt bagage som betungande, vissas väger mer än andras, men än dock släpar vi nog alla på en hel del bekymmerskilon. Frågan är om vi kan hämta styrka från något av det vi varit med om, i stället för att enbart se det som negativa upplevelser?

Det må låta lätt, men jag vet att det inte är det, ja att hämta styrka ur jobbiga saker som skett. Så det här är allt annat än en uppmaning i stil med ”tänk positivt så blir livet så mycket lättare!”, för jag har själv väldigt svårt för sådan ”pepp”. Att enbart intala sig positiva saker gör att vi blundar för det verkliga. Därför tror jag inte på det som enskild övning.

Däremot tror jag på att varje erfarenhet vi skapat oss kan ge oss styrka på något litet minimalt sätt.

HUR den styrkan kan hämtas ur specifika upplevelser, vet endast den som bär på erfarenheten och känner till detaljerna. Det är därför jag vill plantera just den tanken inom dig i dag, så att den kan få börja gro.

Fundera denna vecka över…
… Vilka lärdomar som ditt bagage har gett dig?
… Vad skulle du inte vilja vara utan för ny sorts insikt eller kunskap som följde med det du upplevt?
… Växte du som människa, trots det onda, i så fall på vilket sätt?
… Och hur kan just du använda det för att hämta styrka och ta ytterligare ett steg framåt i livet?

Det, vill jag att du ska fundera på!

citat_detforflutna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 2 = 1

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.