I går deltog jag för andra gången som expert i Lyxfällan. Denna gång fick jag träffa en fantastisk tjej som heter Johanna. Vi hann prata en hel timme om allt som egentligen ligger bakom hennes ekonomiskt destruktiva beteende.


Såhär dyster ser jag ut när jag lyssnar aktivt. 🙂 Alltid extra intressant att se sin mimik på tv i ett terapeutiskt samtal.

Som vanligt är det tv, och vårt långa samtal klipptes snabbt ner till några få sekunder. Men ett av problemen vi diskuterade, som ändå visades om än ytterst kort, var att hon tackade ja till att låna ut pengar till vänner och ex, trots att hon själv sitter i ekonomisk knipa. Varför gör hon det – egentligen? Jag hjälpte hennes förstå varför hon beter sig som hon gör i just de situationerna.

Kanske kan även du lära dig något litet av de sekundrarna, om det är nåt du känner igen dig i; att du har svårt att säga nej till andra?

Kolla på avsnittet här om du är nyfiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 39 − = 33

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.