Jag har lärt mig att jag reagerar med ilska när jag blir sårad. Omedvetet. Och när såret är blödande och riktigt illa däran så reagerar jag inte bara med ilska utan ursinne. Varför är det så svårt att bara reagera med tårar och säga sanningen: ”Jag är sårad”.

Jag har funderat på det ett tag… vad det är som gör att man inte ens för sina närmsta i stundens hetta kan gå till botten med sina känslor där och då och inse att konflikter uppstår för att man egentligen blivit känslomässigt trampad på. I stället skriker man ur sig elakheter och avsky som en svart eld.

Och konflikten exploderar som en bomb.

I stället för att svara såhär:

Så bör du testa att svara såhär i stället:

”När du säger alla de där hårda sakerna om mig blir jag ledsen, jag känner mig sårad och orkar inte ta till mig det här. Det är ingen idé att jag svarar på det för då kommer det bara ur helt fel ord ur min mun, och jag vill inte säga elakheter jag ångrar sen. Nu vill jag ta en ’time out’ och få vara ifred ett tag så kan vi prata om det här när vi har lugnat ner oss”.

Vad tror du är mest effektivt i en konflikt? 🙂

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 67 + = 75

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.