Under två avsnitt kommer ni att såväl se mig som att höra mina resonemang och tips kring olika typer av relationer i IKEAS nya reklamsatsning: ”Vad gafflar ni om?”, en webbtv-serie med Mogge Sseruwagi och Martina Haag.

Första avsnittet jag deltar i handlar om…

… Parmiddagar!

🙂

Som alltid blir långa intervjuer nedklippta till några få sekunder. Det fanns mycket kring ämnet vi grävde i – men tyvärr kunde så klart inte allt komma med. Därför tänkte jag bjuda dig på några ytterligare tips jag hade, här nedan:

Gör en aktivitet tillsammans INNAN er första parmiddag

Det jag är inne på i intervjun är att det lätt blir en ”farlig social situation” när du ska träffa din kompis nya partner, eller tvärtom din nya partners vänner, för första gången. Vi riskerar härmed att bli bedömda och eventuellt ogillade. Det ökar nervositet. För att undvika det lätta upp stämningen redan innan. Förslag:
– handla och/eller lagar maten ihop
– möt upp varandra utanför hemmet och promenera gemensamt hem, för att slippa den stela presentationen i dörren.
– gör någon aktivitet tillsammans ute, innan ni går hem till parmiddagen. Det kan vara alltifrån en första drink till ett parti boule, en bowlingmatch eller gör som jag gjorde i somras när jag skulle träffa min bästa väns nya kille för första gången, jag föreslog en omgång minigolf (min favvo-dejting-sport!), och så åt vi tillsammans på vår uteplats EFTERÅT när skratten redan var igång.

Slå inte på för stort!

Huvudsaken är umgänget och att ni får en hyffsat trevlig kväll utan stelhet. Så skippa vita dukar, 3rätters och fyra olika fördrinkar. Det gör bara nervositeten värre och ökar värdparets prestationsångest. Det räcker gott och väl med en varmrätt och några chokladpraliner samt kaffe/te till efterrätt. 🙂 Less is more… även i detta fall!

Tänk på bordsplaceringen

Det är alltid bättre att bryta upp så att du sitter snett mitt emot din partner i stället för bredvid hen. Om vi som par sitter på ena sidan och ni som andra par sitter på andra sidan ökar vi på känslan av ett ”vi” vs. ”ni”. Detta kan lätt förstöra stämningen och göra så att vi tappar våra egna identiteter och i stället börjar prata som ett par i ”vi”-form. Bryt hellre upp gruppen så ni blandar era placeringar.

Prata aldrig ner din partner/partners familj!

Din spontana reaktion är säkert ”nej men gud, det skulle man väl aldrig göra??” men trot eller ej, det är lättare att falla ner i fällan än du tror när du väl sitter där och är lite på lyset. ”Ja men du skulle bara veta hur han/hon är på morgonen, asså fyyyy vilket hemskt humör”, eller ”Ja ja älskling, nu får du sluta skratta så högt…”, eller ”Svärmor ja henne skulle väl ingen vilja hänga en hel helg med..höhö” osv osv. Det kanske har för avsikt att låta som ett skämt, men tro mig, det kommer sällan ut så och väcker sällan positiva känslor hos någon av gästerna. Bättre att knipa igen på den fronten.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Varje onsdag publicerar jag en bloggkrönika, en längre artikel/sändning där jag medverkat eller ett utdrag ur min bok.
Vill du se mer av mig och följa mig dagligen också? Adda mig på Instagram: @jacquelinejoo
Väckte jag precis en tanke du vill dela med dig av? Mejla mig: info (a) relationsproffset.se (Nättroll undanbedes!)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 80 = 88

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.