Jag fick mig en funderare nyligen. inget nytt i och för sig men jag insåg att jag tröttnat på det här nu. Vill du veta vad det är jag tröttnat på? Bra!…

… jag har tröttnat på att alla alltid varenda jäkla gång de träffar en ny människa alltid ska dyka på yrkeslivet direkt.

”Jaha, vad sysslar du med då?”

”Hej hej, vad jobbar du med?”

”Jaaa meen, vad gör du då?”

Alla tre frågor riktar in sig mot jobb och karriär. Och när vi fått svar på det så har vi lämpat in folk i passande fack.

Fy så tröttsamt. Jag är så fablans trött på att vi inte kan fråga varandra:

”Vad brinner du för i livet, på fritiden?”

”Vad är viktigt för dig för att må bra?”

”Vad får dig att skratta fasligt högt?”

Det värsta är att jag bidrar också till detta, jag är en del i denna kommunikation jag med.

Jag kom på mig själv i går efter festen att jag är lika usel jag. Jag ställer också massa jobbfrågor. Och tänker direkt ’ahaa.. han/hon jobbar med det ja men det säger ju en del om dennes personlighet…’ och självklart säger våra yrkesval en del om vilka vi är – det är inget snack om saken – men långt ifrån allt.

Jag dök snabbt in på andra ämnen, som rörde känslor (typiskt mig jag vet, men jag älskar ju att prata med främlingar om känslor och jobbiga saker de grubblar på!) och därför fick jag ut väldigt mycket av de jag pratade med i går. För de jag minns är inte de jag pratade jobb med utan känslomässiga saker med. Men ändå inledde jag med jobbsnack och nappade på deras yrkesfrågor likaså.

Så jag skämdes på vägen hem.

Nu får det fasiken bli ändring på detta. På lördag ska jag på fest – då ska jag bara fråga saker om personers privatliv, fritid och passioner.

Så ska även du i helgen!…

Din uppgift blir att bita dig i tungan när du tänker ställa en jobbfråga och när du får en snällt säga:

”Vet du, jag är så fasligt trött på att snacka jobb… så vad sägs om att jag berättar vad jag älskar att göra på fritiden i stället?”

Jag lovar att du kommer få en helt galet mycket roligare helg med fler nära relationer som skapats 🙂

TREVLIG FREDAG!

(Foto: Eva S Andersson)

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Jag har faktiskt också tänktpå det och det är ju sjuukt jobbigt/störigt ju!Vad bra att du skriver om det tror folk kan faktiskt verkligen behöva läsa det:) !

Jag gick på en kurs en ång där de hade lite nästan utav som en regela tt när man möttes i början fick man INTE fråga om man jobbade/pluggade utan det fick man göra först EFTER kursen(dock var en utav dom nyfikna så det gick inte undvika frågan helt 😛 € vilket var faktiskt en jättebra ide’ fler borde ta efter :D!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 16 − 11 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.