Helgen tillbringade jag på ett av mina favoritställen på ”landet” utanför stan där jag delvis växte upp. Även om det knappast är så mycket land kvar med tanke på alla gigantiska kåkar som på senare år slagits upp. Men ändå.

Miljön här ute ger mig själslig ro. Det bästa med att vara här, förutom att jag kan ta natursköna promenader och vila ögonen på det här…

IMG_9950.JPG

… är att mina tankar plötsligt alltid klarnar här ute. Det är en av få platser där de verkligen gör det. Här, i skärgården och när jag sitter i mitt mottagningsrum och har 100 % fokus på min klient. Det är bara då jag på riktigt känner att min hjärna har sin fulla kapacitet. Och allt bara – klickar!

Har du sett filmen Limitless?

limitless

Det är samma känsla som när de i filmen äter ett ”clear pill”. Plötsligt blir världen knivskarp, tankarna blixtsnabba och minnet utvidgat.

Allt går som i ett stillsamt men berusande skarpt flow.

Plötsligt känner jag att jag lever!

En annan sak jag älskar med att vara här ute är att alla hälsar på alla. Det är så familjärt och trevligt. Varför gör vi aldrig det på min gata i stan? Jag vet, det är ingen nyhet att svenskar är folkskygga, men att åtminstone säga hej när man möts på gården.. Ska det vara så mycket begärt? 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 57 + = 61

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.