Vissa dagar känner jag att livet är rätt meningslöst och trist. Oavsett om jag har semester och det är sommar och sol. Men så möter jag en söt unge eller ett litet djur som plötsligt vänder hela meningslösheten på en sekund och livet blir – och känns – direkt mycket ljusare.

I går tillbringade jag dagen hos Davids syster vars söta boxer precis fått ljuvliga små valpar. Och jag fick mer än bara en gosig stund med en söt liten krabat, jag fick en viktig insikt.

20140713-230243.jpg

20140713-230250.jpg

20140713-230258.jpg

Jag smälte. Mitt humör som den morgonen varit rätt likgiltigt vände snabbt. Och det var svårt att åka hem utan en av dem. Särskilt denna sötnos här ovan som jag blev extra fäst vid.

Är det inte rätt magiskt ändå?

Att meningslösheten plötsligt förvandlades till en glädjande livslust inom mig?

Att så små saker, eller låt mig snarare säga den korta minutkärlek som jag känner i dessa möten, kan få så stark inverkan på mig. Extra starkt är det ju mindre dessa ”varelser” är som jag möter. Desto yngre desto starkare kärlek. Det är som om jag blir påmind om att livet nyss har börjat för de små – och att jag måste ta vara på det jag har kvar.

Och kanske är vi fler än bara jag som reagerar såhär?

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

David Blazkowicz
2014-07-15 21:56

Åh så söta boxer valpar:) Minns själv när arbetskamratens tik fick valpar. Hade svårt att slita ifrån mig valparna.

relationsproffset
2014-07-17 17:52

Eller hur, så underbara!!! Man blir ju tokkär 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 55 + = 61

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.