Vissa tolkar det positivt andra negativt – ordet dramaqueen! Jag har tänkt lite på det där och kommit fram till en hel del intressanta saker. Jag är en dramaqueen – men bara med fel kille! Är du?

Jag berättade för min kille att jag många gånger fått stämpeln dramaqueen på mig, av diverse killar. Han rynkade på ögonbrynen och sa (helt utan ironi i rösten):

– Dramaqueen, du? Nä, det har jag svårt att tänka mig.

(Jag som ”isdrottning” på en plåtning med Viktor Grahn)

Och visst har han det, för han är inte en person som framkallar dramaqueenen i mig. Han gör mig säker, får mig att känna mig trygg och älskad och eggar inte igång min ilska.

Men många killar har fått mig att känna mig långtifrån allt det där. De har gjort mig osäker, irriterad, förbannad och skrikig. Varför har de skapat dessa monster inom mig? Jo, för de har fått mig att känna mig liten, hjälplös – och oälskad.

Det är just dessa killar som ser mig som en dramaqueen. Och vems fel är det? Jo, deras eget. Eller att våra personligheter helt enkelt inte passar ihop.

En kille som framkallar dramaqueenen i mig är fel kille för mig. Och kanske är det dags för dig att börja tänka likadant?!

Vill du inte ha en kille som gör dig trygg, säker och lycklig? En kile du slipper bråka, skrika och slåss med? För vad är det för typ av kärlek? Ja, ingen hållbar i alla fall, den saken är säker!

Så så fort du känner att dramaqueenen väcks inom dig – fly för ditt liv… då är han inte rätt kille för dig!

(Foto 2: Conrados, sxc.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 75 − = 67

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.