Jag ska erkänna, jag trodde att det skulle vara betydligt mycket enklare att skriva en bok. Om inte annat att det skulle gå betydligt mycket fortare än vad det har visat sig att det gör. Men jag inser nu att ingen kunde ha mer fel än jag.

Det är knappast så enkelt att man bara kan sätta sig ner och skriva en hel bok, från pärm till pärm, på några veckor. I alla fall inte den typen av bok som jag vill skriva. Nej du, det tar tid att bearbeta ett manus så att det blir riktigt riktigt fantastiskt jäkla bra. Från första grundskiss, översikt och struktur och kapitelindelning och vinkel, till att faktiskt skapa ett gediget, intressant, spännande och lättläst innehåll, hinner det gå en hel del arbetstimmar. Puhh!… det är slitsamt, men ack så kul!

Och nu när grundmanuset är färdigt och korrigerat efter förläggarens input återstår korrigeringar av redaktör, förordsskribent och faktagranskare. Men snart är det i hamn. Snart, mycket snart …

IMG_1258.JPG

Såhär ser det ut när jag mottar redaktörens input på manuset. Ja, det är ju en del att kika på så att säga (även om de flesta kommentarerna skapats av att hon ändrat vissa ord här och var).

manus1.2

Och så ska mina egna och två andra läsares kommentarer ses över. Ja, vad väntar jag på? Det är bara att sätta tänderna i dokumentet och köra! 🙂

Det är tur att jag då och då även får hjälp av en trött och hungrig liten vovve, som skänker kärlek mitt i all jobbhets.

<3 IMG_1328.JPG

IMG_1327.JPG

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 89 = 96

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.