Denna dök upp en dag när en bekant till mig var ute på stan. Hon kunde så klart inte låta bli att både fota den – och ta åt sig av budskapet!!

20140910-181610.jpg

Jag ÄLSKAR det! Men det förstår du säkert redan 🙂

Varför är inte fler som den personen som satte upp den här handskrivna lappen? Varför finns det inte fler dolda budskap som peppar okända människor? Jag tror vi behöver det. Vi behöver tecken som ljusar upp vår vardag. Vi behöver varandra. Och vi behöver veta att vi behövs och är viktiga. Helst varje dag!

Att vi ska sträva mot enbart inre bekräftelse, dvs att den enda personen som ska bekräfta oss är vi själva, är inget jag tror på. Vi alla behöver yttre bekräftelse. Det är rent evolutionärt en av de viktigaste sociala funktionerna vi har. Vi behöver höra från andra att vi är viktiga, värdefulla och att vi behövs. För att må bra. För att överleva. Och ibland behöver vi även oriktad sådan bekräftelse – som den här lappen… från en okänd till en okänd.

Jag tror minsann jag också ska sätta upp en sån lapp. Tänk vad man kan åstadkomma inom en annan människa med endast ett fåtal handskrivna ord på en bit papper.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 96 − 94 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.