Jag tror inte på att ständigt sitta ihop med sin partner. Alla behöver ta sig lite egentid då och då, i alla fall alla som känner att de behöver det.

Problemet är att det inte alltid är accepterat. När jag, som har stort behöv av egentid, säger att jag ser fram emot att tillbringa en kväll med mig själv och just då föredrar ensamheten framför min partner möts jag av en mängd olika reaktioner. Alltifrån frågande miner och himlande ögon till hobbypsykologiska analyser om vad det ”skulle kunna vara ett tecken för tro?”

För HUR i allsin dar kan man välja bort partnern för ett dygn? Det måste ju vara något fel då?

Till de brukar jag säga…

20140911-200510.jpg

Och sen finns det de som är rädda för att känna det där behovet själva. De som tror att längtan efter att slippa partnern/sambon/äkta maken ett tag inte alls är en bra känsla – den kanske rent av betyder att jag inte älskar på riktigt?

Jag tror det är sunt att vara själv om
man har behov av det. Det är inte ett tecken på att kärleken sinat – inte heller att man är konstig. Man bara är. Och måste låta sig få vara.

20140911-203318.jpg

Så… ikväll är jag själv. And I like it! Tankarna får utrymme på ett helt annat sätt och att för en gångs skull slippa kommunicera med en annan levande människa göder bara min energi.

Vad har du för behov i dina relationer? Hur ser du på dem? Och hur ofta får du utlopp för dem?

20140911-200532.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 4 + 4 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.