Ska du träffa någon särskilt intressant för en dejt i kväll? Eller bara sugen på att gå ut och se om du kan ragga upp någon intressanta? Då vet jag exakt hur du känner. Taggad – men läskigt nervös. För tänk om du inte kan visa ditt rätta jag, bjuda på dig själv som du vill, råkar ut för nåt pinsamt eller bara drabbas av tunghäfta och allmänt stel stämning?

Vanliga tankar. Men inga tankar du ska lägga för stort fokus på. Tänk i stället att du ska tillbringa timmen strax innan med att boosta dig själv och ditt ego. Och gör det! Här är några tips:

1. När känner du dig som absolut snyggast?
Det kanske är efter ett långt välbehövligt avkopplat bad, då din hud fått ny lyster? Eller när du valt ut den outfit du känner dig säkrast i just nu och lagt ner tid på att välja matchande accessoarer? Se då till att inte stressa igenom dessa moment, utan avsätt tid innan dejt för att hinna göra det som krävs för att Du ska få din ”snygg-dag” just i dag.

2. Vilka är dina bästa egenskaper?
Du är en bra person (jaaa det är du!) – så skriv en snabb lista på alla dina bästa egenskaper. Välj sedan ut 5 du vill att personen ska förknippa dig med. T.ex: Att du är omtänksam. Tänk då ut vilka saker du kan göra för att visa det, t.e.x att öppna dörren åt honom/henne, att berätta den där storyn då du hjälpte din bästa vän att flytta en hel helg etc etc).

3. Vad älskar du mest med ditt utseende?
Hitta minst 3 saker (jo, du måste!) och tänk sen igenom hur du kan framhäva dessa på bästa sätt. T.e.x: Ditt leende. Ställ dig och le åt dig själv och se hur snabbt leendet sprider sig till dina ögon. Ha det i åtanke – och tänk på det när du ler för din dejt/den du raggar upp.

Boosta dig själv – jag lovar att du kommer få bättre resultat för kvällen om du gör det!
🙂

(Foto: sxc.hu)

 

 
[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] boosta dig själv för att få bästa resultat. Vill du veta hur du ska peppa dig själv? Kolla här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Dejter, Personlig […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 1 + 3 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.