Det är vardagsglimmarna som gör relationen stark – och kärleksfullt lycklig! Och det handlar inte om att planera årets överraskning för varandra hela helgerna och hitta på äventyrsfulla saker all the time. Med små enkla medel kan ni komma varandra nära. För det handlar om att ge en liten liten bit av sig själv bara…

Som när jag var dödstrött efter jobbet en dag här i veckan. Och D kort och gott sa såhär:

– Sätt dig i soffan, ta ett glas vin och stanna där de närmsta 45-minutrarna.

– Öhh, jaha okej? Men maten då, ska inte jag laga den som vanligt?

– Nej nej nej, i kväll är det min tur.

”Trevligt värre” tänkte jag och satte mig ner i soffan, med lite rödvin, ost och en bra tidning. Och när middagen var klar och han stack ut huvudet från köket och hojtade att jag skulle komma blev jag glatt överraskad.

Jag möttes av ett fint dukat bord, med tända ljus, och en underbar doft från den vackert komponerade hemlagade middagen:

Rödbetsrisotto och ungsbakad lax med fetaostcréme, toppad med krasse.

Seriöst?

”Hur fasiken har han lyckats med detta?”
var min första tanke. Jag som alltid lagar maten, jag trodde inte ens han kunde. Men klart han KAN! Han har bara inte fått chansen att visa och våga testa något nytt.

Hädanefter får han alltid göra maten – för det var SÅ gott! 😉 hehe…skämt åsido. Det var en väldigt trevlig kväll och jag gillade den genomtänkta gesten en enkel vardag! Allt handlar inte om att göra stora saker för varandra och konstant erkänna sin kärlek, utan en lycklig relation handlar om sånt här enkelt vardagslyx! Tänk på det…

Så vad ska du laga till din partner/dejt i kväll???

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] om att ge en liten liten bit av sig själv bara.. Läs om ett konkret exempel på vad du kan göra här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Dejter, Jag och D, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 45 + = 46

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.