Såhär såg förra veckans sändning ut, i lite förkortad och ihopklippt version. 🙂

En sak jag kom fram till i slutet, som har klippts bort, är mitt förtydligande av det är med att bryta eller inte bryta familjerelationer.

För de som har en stabil familj, där allt alltid har funkat bra, är det många gånger extremt svårt att ens föreställa sig ATT man ska bryta, och ser det som nåt konstigt när folk gör det. Men för de som växt upp i dysfunktionella familjer kan det vara en stor lättnad och frihet att få kapa banden och gå vidare på egen hand. Och många av just dem ser sina närmsta vänner som sin familj, inte de som de är bundna vid genetisk… vilket jag tror är en sak Izza försöker framhålla i detta klipp innan Martin kallar henne för känslokallast i världen.

Vi måste förstå att vi alla är olika, har olika erfarenheter och olika bakgrund samt uppväxt och inte minst – olika familjeband!

Vill man bryta upp med familjen tar det dock ibland lite längre tid och är lite mer komplicerat än att ”bara” göra slut med en ”vanlig” partner (missförstå mig rätt nu!) men det är viktigt att inse att vi alla har ett val, en egen fri vilja och ska göra det som känns rätt för oss själva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 53 − = 43

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.