Satt och letade bland fina citat som jag ofta gör för att hitta inspiration och publicera här som pepp eller tänkvärt för er. Och så hittade jag det här…

… och jag håller faktiskt inte med! Inte alls. Överhuvudtaget.

Att vi bryr oss är nyckeln till att connecta med andra människor och känna samhörighet. det är en naturlig social drivkraft vi absolut inte ska stänga av. För stänger vi ute smärta stänger vi också ute glädje och kärlek.

Det är mycket snack om att vi borde sluta vara så bekräftelsesökande…

… men det är också en naturlig del i vårt sociala liv. Rent evolutionärt var vi tvungna att bry oss om vad andra tyckte om oss för om vi blev uteslutna ur gruppen minskade våra chanser att överleva.

I dag är vi inte beroende av andra på samma sätt. Men vi måste tillåta oss att få känna behov av yttre bekräftelse. Det är naturligt. Inget skamligt. Det svåra är bara att hitta den sunda gränsen för när det räcker. Så länge vi inte står och faller med andras åsikt utan kan känna en inre bekräftelse också har vi en bra balans. Hur den balansen sen ser ut är olika för olika personer.

Och sluta bry dig?… nej, enligt mig är det något du aldrig bör göra. Vi ska bry oss. Men i lagom mängd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 68 − 66 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.