När jag såg den här filmen blev jag väldigt berörd. Den handlar om en 16-årig kille som är självmordsbenägen och i stället för att hoppa från den tilltänkta bron tar han kontakt med psykakuten, och lyckas få sig tvångsinlagd, utan att egentligen förstå vad det innebär.

Han inser ganska snabbt att hans problem är rätt så små i jämförelse med de andras intagna – men att även små problem, som hans eviga perfektionism som hindrar honom från att leva ett lekfullt liv, kan ge upphov till tappad livslust. Men också att man kan bli fri från det som tynger en allra mest.

Det må låta dystert, men den är inte alls så dyster faktiskt – tvärtom!

Under sina dagar på vårdavdelningen lär han sig nya saker om sig själv, skapar nya relationer och inser även successivt vad som är viktigt i livet för just honom.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 1 = 2

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.