Det är ofta vi tror att vi måste veta allt, kunna allt, ha stenkoll på allt och vara totalt redo innan vi slänger oss ut för att möta den där nya spännande utmaningen.

Men… det är sällan det blir helt rätt då! Ibland dröjer vi så länge vid alla förberedelser och att noga ”sopa banan” så vi inte vågar testa – och drömmen läggs i stället på hyllan på sikt. Ibland är det också rädslan för att misslyckas som hindrar oss från att komma till skott.

Vi är våra egna värsta fiender tyvärr!

Men tänk om du kunde skita i all fakta och allt noga förberedande och bara ”reka läget” lite och sen börja med att testa… tänk så många större chanser du skapar dig i livet då! 🙂

Kära Marie här har nog rätt. En annan sak som skulle kunna tilläggas här är att tänk om folk la ner lika mycket tid på sina relationer som sitt UTSEENDE (!!!) då skulle relationerna säkert blomstra – för i dagens samhälle känns det som att folk gör allt för att bli smalare, snyggare och mer attraktiva utåt sett…

De lägger dyra pengar på kläder, skor, accessoarer, smink, frisörbesök, gymbesök, pt-besök osv osv men när man (läs: jag!) ställer en simpel fråga som:

När investerade du senast i din egen själ, din självkänsla och din psykiska styrka?

…så får man (läs: jag!) ofta ett svar i stil med:

– Ehh det har aldrig hänt??

Vad är viktigast här i livet egentligen? Ibland börjar man ju undra hur vissa människors prioriteringar ser ut…

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Jag kan säga att jag lägger ned lika mycket tid på förhållandet som på utseendet…. Fast… Skulle nog behöva lägga mer tid på båda två

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 25 + = 29

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.