Fick en klockren kommentar på en av mina väldigt intetsägande Facebookstatusar. Jag älskade nämligen jämförelsen som denna person gjorde. Kolla här:Han har rätt!
Varför, varför varför säger vi att vi vill ha annorlunda, något nytt och extremt och sen bara skiter i att upptäcka och håller oss ändå till det vanliga trygga. Jo, för att vi är svenskar! Vi älskar våra gamla invanda mönster – och har svårt att bryta dem. Tragiskt nog.

Så en tanke, vad händer om du börjar bryta dina mönster i liten skala? Det är oftast så jag jobbar med mina klienter (läs mer här om vad några tyckte!). Små steg skapar en stor förändring på sikt. Börja byt ut din te-sort – och försök dig på sexställningarna en annan månad.
🙂

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Hej Jacqueline!

Först och främst vill jag tacka för en grymt bra blogg, du har verkligen fått mig att tänka till och framförallt inse vad man förtjänar i en kärleksrelation. Nu till mitt dilemma, jag är en av dem som har haft riktiga dåliga förhållanden bakom mig. Detta har gjort mig osäker och nästan så att jag börjar tappa min tro på riktig kärlek. Men nu finns det en gnista hopp, det finns en kille som jag har spanat in ett bra tag närmare sagt mer än år nu. Jag känner inte honom, vi har inga gemensamma vänner utan jag har helt enkelt sett honom på högskolan ett antal ggr och vi har haft ögonkontakt. Men feg som jag är har jag aldrig vågat ta något initiativ. Nu åker jag till England och ska plugga där i 4 månader men jag kan inte sluta tänka på den här killen. Vad ska jag göra? Jag vill inte höra av mig på FB för då kommer jag framstå som en stalker
…Jag är lite rädd att jag har miste om chansen att få lära känna den här speciella killen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 24 − 23 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.