Vi är suveränt duktiga på att göra massa ”måsten” och saker vi egentligen inte vill. Men bortprioriterar det vi faktiskt älskar att göra – det som ger oss energi. Varför är det så?

Jag lunchade med en underbar vän, N, i går. Hon berättade att hon varit i stallet och ridit, något hon inte gjort på hur länge som helst, fast hon är en gammal hästtjej.

– Jackie, det var underbart! Alltså heeeelt underbart!!! Jag hade glömt hur känslan kändes när man satt på hästryggen och bara följde med.

Hennes ögon tindrade och hela hon utstrålade sån enorm energi bara hon berättade en sån ”simpel” sak att hon varit i stallet en hel dag. Jag kontrade efter ett tag:

– Det låter som du mår riktigt bra av att rida, frågan är då, varför gör du inte det oftare?

Och det blev tyst. Ja, varför gör vi egentligen så sällan alla de där sakerna som ger oss kickar?

Några som är bra på att prioritera sånt är extremsportarna. Jag känner några, och har dejtat en hel hög med andra. Så fort de får en ledig stund kastar de sig iväg och gör sin aktivitet. ”För att samla energi och få adrenalinet att pumpa”, brukar de säga. Och det är ju kanon! (så länge det inte går till överdrift, men det får bli ett annat inlägg!)

Visst, att rida är inte alltid så billigt och att köpa en egen häst är så klart inget min vän N kan gå och göra bara sådär. Men, somehow somewhere går allt att lösa på nåt sätt. Man får höra sig för och kontakta folk som kanske i slutändan vill ha  lite avlastning. Allt går, om man vill! Hon var ju där i stallet häromdan, så vad säger att hon inte kan få komma tillbaka lite fler gånger?

Jag får energi av att:

* åka till landet och läsa massa underbara böcker (tänkte jag göra imorrn-sön!)
* spela spel eller testa nya grejer och sporter med min älskade D
* ta en heldag med shopping, fika och spa med min fina mamma
* mysa med mina syskon och syskonbarn en dag i deras trädgård
* träffa tjejgänget och bara spy yr mig lite skit och samtidigt ta en drink eller sluka en enkel macka
* sitta ensam i sängen, med mobilen i hand och spela Rumble (adda mig: Jackiejoo 🙂 )
* titta på roliga tv-serier, gärna med fokus på relationer
* träffa nya människor som inspirerar mig över en lunch (därför bokar jag såna ofta!)

Frågan är, vad får Du energi av och hur ofta hämtar du in den?

Börja planera in solsken i livet – så blir du gladare!

Amanda, min brorsdotter, 1 år. Så söööt! Hon ger alltid mig massor av ny energi. 🙂

(Foto på hästen: sxc.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 6 = 4

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.