Den här helgen har gått i vänskapens tecken för min del. Inte att jag hängt med vänner utan verkligen fått känna efter vad äkta vänskap egentligen är för mig – och visa prov på det själv!

En äkta vän för mig är en vän…

… som inte dömer utan alltid finns där.
… som alltid påminner om vad ens drömmar säger.
… som hjälper till när man hamnat snett.
… som vägleder när man gått vilse.
… som släpper allt den har och kommer när det är kaos.
… som inte viftar bort äkta känslor utan låter dem leva.
… som lyssnar och inte tar över i känsliga samtal.
… som älskar när ingen annan gör!

Det är i kris och fara de äkta vännerna visar sig. Alla kan va ens vän när solen skiner, men bara de äkta vännerna står där även när det blåser storm.

De stöttar.
De lyssnar.
De kramas….

20130616-225835.jpg

20130616-225843.jpg

Och det har jag gjort denna helg för flera olika.

Jag kan tycka att jag är en dålig vän ibland, att jag inte orkar lyssna på alla jämt, inte orkar ses så ofta och inte orkar komma på alla bjudningar. Men jag vet ändå att när det väl gäller då finns jag där – och det vill jag att mina vänner ska veta också!

Jag är bara ett samtal bort, och det gör mig till en äkta vän.

Men nyligen fick jag frågan om vänner alltid behöver hålla med i andras åsikter, stötta i ämnen som man själv mår dåligt av och finnas där bara för att andra ber en om det?

Där blir mitt svar nej!

Du kan va en äkta vän utan att dela samma åsikter, du kan säga: ”jag stöttar inte dig i just det här men det betyder inte att jag inte älskar dig”.

Det är okej! Du är en äkta vän ändå. Glöm aldrig det.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 69 − 60 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.