Alla är vi rädda för något, och oftast flera saker. Att erkänna sin rädsla och sedan se den i vitögat är det enda som gör att du kan komma över den och växa som människa.

Det finns en aledning till att jag bloggar så sent som 17 i dag – och det är för att jag har legat och sovit hela dagen i princip. Imorse levde jag som jag nu ska lära, jag faced my fear.

Sedan 2005 då jag pluggade på juristlinjen (yes, gjorde en snabbis där innan jag bytte till journalistik!) har jag haft problem med magen pga. stress och mycket kaffe/alkohol/juicer etc. Jag gick till en specialist och fick en tid för att göra en gastroskopi (undersöka magsäcken med en slang via munnen). Jag har alltid haft svårt för att ta halsprover och gå till tandläkaren och detta fick mig att bli likstel. En slang… genom min mun…ner i magen..?! ALDRIG i livet.

Jag avbokade tiden av ren rädsla. Fick en ny tid. Och avbokade även den.

Problemen har inte försvunnit på 7 års tid, snarare blivit värre ju mer jag jobbat (trots att jag nuförtiden enbart dricker vatten typ, förutom ett och annat vinglas då förstås:) ). Nu var det dags att face my fear, jag fick en ny tid för gastroskopi.

Och, imorse gick jag dit! Jag berättade hur rädd jag var och att jag ville få lugnande. And so I did. Och jag minns knappt undersökningen ens. Det gick kanon!

Då slog det mig, varför har jag aldrig erkänt för personalen hur rädd jag var? Och gett mig själv en chans att få en undersökning på ett lättare sätt. Nu äntligen vågade jag stå för hur rädd jag var och kräva att bli bra behandlad, och det gick ju toppen!

Just nu är jag riktigt riktigt megastolt över mig själv och vill dela den känslan med dig 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så, vad du än är rädd för (kanske är det att säga till den där killen/tjejen att du har känslor för honom/henne? eller att göra slut med din partner och ge dig ut i ditt ”läskiga” singellivet igen?) våga face your fear.

För så länge du bara går omkring och är rädd och aldrig tar tag i det och ser din rädsla i vitögat kommer du hellre aldrig att kunna gå vidare och växa som människa. Och visst vill du vara 100 % lycklig och känna dig stark?

Gör såhär:
1. Erkänna din rädsla för sig själv.
2. Dela med dig av den till andra för att få tips och råd om hur du bäst kan ta itu med den
3. Ta itu med den! Gör det som känns så jobbigt, jag lovar att du kommer må grymt bra efteråt!
(Foto: sxc.hu)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 33 = 41

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.