Jag fick ett mejl som jag tänkte lyfta eftersom den här tjejens problem nog är ganska vanligt. Såhär löd det:

Och jag förstår Maddes problem, hjärnspökena pajjar det rejält för henne. Och när kommer de in i bilden då? Jo, när hon har BESTÄMT SIG för att detta är en kille hon vill fortsätta träffa och som hon tror att hon gillar. Det är DÅ spökena knackar på och Madde blir nervös – och allt skiter sig.

Vad handlar det om då? Det handlar om att hon börjar överanalysera hans beteende och lägger allt fokus på killen. Vad han tycker, vad han tänker, hur han agerar, hur han ev. ändrar beteende etc etc. Och då tappar hon bort sig själv på vägen!

Problemet är att hon redan tänker flera steg framåt, att hon hoppas att det ska bli dem nånstans innerst inne, innan hon ens lärt känna honom ordentligt. Detta känner han av och blir skrämd av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En vanlig följd av sådana här tankar som Madde har – och er andra – är att ni lätt hamnar i ”jaga”-fällan. Alla hamnar inte där, men många!

Det vill säga, ni vill gärna ha bekräftelse på att han/hon gillar er lika mycket och inte drar. Det tror ni att ni kan få genom att börja höra av er oftare, ta fler och fler initiativ till att ses ofta, ta upp era planer för er två i samtalen på första dejterna och gärna kräva ett kvitto på att det kanske blir ni i framtiden, alldeles för tidigt. Självklart blir det jobbigt för dejten som vill lära känna dig i stället för att planera, på så tidigt staidum.

En dejt bör ha ett enda syfte: att se till att du ha en trevlig, rolig och härlig stund med den du träffar. Och att få ta del av den här personen, dennes erfarenheter och tankar och drömmar. INTe att försöka förutspå om det blir ni eller inte!

Så släpp tankarna på framtiden och fokusera på att ha en KUL dejt, tänk inte längre än så! Med det roliga kan också känslor växa fram fortare.

Men, det är så klart lättare sagt än gjort. Och jag vet, det här är inget enkelt dilemma som går att råda bot på, på en minut eller två. Det kräver hårt arbete! Så jag har några fler råd till dig Madde och alla andra som är i hennes situation.

Läs dessa råd om att sluta överanalysera din dejt här!

(Foto: Jonathan_n)

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

6 comments. Leave new

[…] att Madde typ börjar planera deras bröllop redan på första dejterna är att han blir skrämd. Såhär svarade jag henne. Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → […]

Exakt så där blir de för mig med, överanalyserar allt, dagdrömmer om orealistiska scenarion och hör av mig mer och blir nästan som besatt av att kolla Facebook osv. Sen när jag också slutar höra av mig och jag inte får någon respons börjar jag tänka mer och mer på killen och kikar fb mer fast jag håller mitt avstånd.. Jättejobbigt är det

relationsproffset
2012-01-17 13:02

Jag vet hur det är. Been there done that – men lärde mig bättre! Jag mådde själv så oerhört dåligt av mitt eget beteende, nästan sämre av det än av killen och om han drog elelr ej. Dags att ta makten över sitt eget liv och sina egna tankar!

[…] (Har du inte hunnit läsa inlägget scroll ner eller klicka här) […]

Hej, jag känner igen mig i detta otroligt mycket, man kan faktiskt säga att jag är mitt uppe i allt just nu.
Vill ställa några frågor, och kanske ska berätta lite om min situation.
Börjar med en berättelse, den är líte för bra för o va sann, men jag har en biljett över och ska gå till kassan och sälja den, då kommer hon fram och säger att hon skulle vilja köpa én biljett. Så hon hamnar brevid mig, vi hinner inte prata om något innan pjäsen börjar, under pjäsen kan jag inget annat än höra hennes skratt, det mest vackra skratt jag någonsin hört. Jag brukar känna mig blyg, så i pausen så går jag o köper en kaffe, när jag kommer tillbaka sitter hon där och vi hinner byta några ord. Efter pjäsen så gör jag något jag inte gjort i nykterttillsånd, jag frågar om hennes nummer och får det. ´Ringer henne nästa dag, och planen blev att gå på en till teater några dagar senare och det blev 2 öl efter, jag skickade ett sms 2 timmar efter och tackade för en trevlig kväll, och får ett trevlig mess tillbaka.
Sen blev det tyst och jag blev nervös, ´ringde 3 dagar senare och vi pratade i en kvart, det var inte lika flytande som på baren efter teatern.
Sen av tips från kompis sa skulle jag fortsätta att vänta, när söndagen, dvs 3 dagar senare kom så var jag ypperligt nervös och orkade inte vänta längre, så jag skickade ett sms om hon ville ses på tisdagen o gå på norra brunn, hon kunde inte, så då ´sa jag att jag hade 2 biljetter till en teater på söndagen 1 vecka fram. Då va det bestämmnt. Men jag ville träffa henne tidigare, idag är det onsdag och för 4 timmar sen skickade jag till ´henne ”lust att ta en lunch dejt imorn”, på ett sätt känns det skönt att fått ut medelandet att jag är intresserad, fast jag vet att jag är för på, men vågade liksom inte vänta till söndagen, d´å skulle det vart från tisdagen veckan innan till söndag som vi sågs, känns som vännskap och ´lite för lite sällskap.
Mina egentliga frågor, då jag anar att detta inte kommer gå vägen till nästa gång är,
Vad är rimligt, hur ofta får man höra av sig, hur ofta eller sällan ska man ses, några tips på hur man kan ses`?
Lite enkelt o rakt, en guide till början mellan en kvinna och en man¨?
Sen om du har tid över, får du gärna svara snabbt eller maila mig, hur jag i detta läge kan gå vidare exempelvis på söndag, hon kanske bara vill ta det långsamt éller är osäker på sig själv etc.
just de glömde berätta att när vi tog dom där två ölen så gav hon massa signaler så som dra håret bak och lägga det över öronen, föra fingrar o hand över läpparna och halsen och ja, massa sånt, då kändes allt jätte bra. Nu som sagt är jag osäker.

Tack!

[…] Så börjar du njuta av dejtandet och slutar överanalysera er framtid […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 9 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.