Jag levererar nu en helskotta massa julklapptips i olika varianter och prisklasser. Men jag tänkte också bidra med hur jag själv tänker när jag väljer julklappar, nämligen såhär:

När det kommer till min ursprungsfamilj med respektive och barn…

… ger jag till de som bryr sig (läs: kvinnorna! 🙂 ) gärna både en klapp jag kan köpa i butik (och då har jag ofta frågat vad de önskar sig!) och något jag gjort själv. Det varierar lite vad det där personliga egengjorda är, men vissa år har jag gjort kort där jag ger bort mig själv som barnvakt eller en tavla jag målat eller nån annan pryl jag skapat (mitt hobbyintresse du vet!)

När det kommer till David, min sambo och fästman…

… tänker jag oftast i fyra steg, det ska vara:
1. Något vi kan uppleva ihop
2. Något jag lagt på minnet som jag vet han gillar och verkligen vill ha (men jag har inte frågat rakt ut)
3. Något det ligger extra tanke, kärlek och idé bakom som jag valt ut och ev. skapat själv.
4. Något humoristiskt (att ge en klapp som snarare är ett internskämt än dyr gåva brukar väcka många goda skratt 🙂 )

Med det sagt menar jag med andra ord att det oftast blir fyra olika klappar, för att få ihop allt det där i en enda är ju rena rama omöjligheten.

bild (2)

Det här är klapparna han fick förra året.

När det kommer till vänner…

… köper vi inga julklappar till varandra, det gjorde vi förr när vi var yngre, nuförtiden lägger vi hellre våra slantar på att äta middag ute med varandra. Men, många av de julklappstipsen jag skrivit om anser jag funkar bra även för vänskapsrelationer.

LYCKA TILL PÅ JULSHOPPINGRUNDAN! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 51 − = 42

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.