Timmarna tickar på, dagarna går och veckorna passerar. I höststressen är det lätt hänt att totalt glömma bort att stanna upp och hitta närvaro och njuta av nuet i relationen. Något som är superviktigt att ha för att komma närmre och närmre varandra och verkligen känna äkta kärlek!

Om ni fortsätter så i ett enda virrvarr vad händer då? Jo ni tappar bort varandra på vägen, och risken finns att ni börjar utvecklas åt helt olika håll. Och det är väl inte vad ni vill? Ni vill väl bli tajtare med tidens gång?

Så då är ett enkelt tips detta:

Innan ni gå och lägger ej varje kväll se till att ha sista kvarten tillsammans och samtala om allt mellan himmel och jord. Och verkligen finnas där för varandra!

Ligger ni i samma säng, stäng av ljudet på mobilerna, stäng av tv:n och datorn och tänd lite ljus. Ligg sedan i bara några minuter och titta på varandra och försök vara här och nu.

Berätta om hur dagen har varit, vad som gjort dig glad, mindre glad och hur du känner inför kommande dag. Ge varandra kärlek och säg varför ni tycker om varandra, beröm varandra för hur ni klarat dagens problem och utmaningar.

Sover ni inte tillsammans just den natten, ta det här stöttande samtalet i telefon i stället. Det går lika bra –även om ni tappar lite av stämningen tyvärr.

Kanske värt att testa, eller vad tycker du? Även om det känns lite jobbigt sådär första gången man gör det så kan jag lova att det är ett skönt – och mysigt – sätt att komma ner i varv på efter en hård och stressig jobbdag. Och det kommer garanterat att göra er kärlek starkare!

 

(Foto: flickr.com)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] då är mitt tips det här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → relationer ← […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 49 = 55

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.