Visst, det blir en del bloggande om singellivet då jag själv är singel. Men, relationer intresserar mig lika mycket! Såväl fungerande som icke-fungerande. Vardagsgnabb är en sak som är ganska oundvikligt – men vad kan tänkas vara det vanligaste tjafset?

Jo, jag tror att detta är en väldigt vanlig grej som par bråkar om:

Planering, planering och åter igen planering.

Många av oss tjejer gillar att planera, bestämma, boka i förväg och fixa medan många killar föredrar att ta allt som det kommer. Två världar krockar och det blir brist i kommunikationen. 

Jag var ute och tog en promenad med en killkompis häromdagen. Såhär gick diskussionen:

– Du vet X, hans tjej bråkar med honom om allt.

– Som vadå?

– Om t.e.x vad de ska göra i helgen. Hon planerar allt, och får hon inte som hon vill lackar hon ur.

– Det låter inte så sunt däremot tror jag att killar och tjejer ibland ser lite olika på planering.

– Hur menar du då?

– Ja men om jag säger till min kille under veckan att jag gärna vill träffas och göra något, typ äta middag och gå på bio eller så, på lördagen och han säger att ”det vill han gärna”, ja då tar jag för givet att vi bokat det.

– Men det kan du ju inte göra?

– Jo, det gör jag i alla fall! Sa han att han ville ses och inget helt otippat händer så antar jag ju att vi ses på lördagen och gör det vi sa. Och ringer han och säger att han ska hitta på något annat när lördagen kommer, ja då blir jag ju ledsen och sur.

– Men vi killar funkar inte så, jag skulle inte ta för givet att vi bokat det bara för att hon frågar mig.

– Nä, och det är ju illa! Exakt vad måste jag säga egentligen för att killen ska fatta att det är spikade planer?

– Jag vet att det här låter väldigt fel, men vi tar det som det kommer oftast. Så om du inte säger väldigt tydligt att ”vi ses kl. 19 på lördag” och ringer och dubbelkollar dan innan, ja då kanske han tackar ja till något annat av en slump. 
 

Så hur löser vi detta problem?
Han: – Det är bättre om tjejen är tydlig med att hon vill boka upp något och säger det rakt ut, så att man fattar att man inte ska boka in något annat. Då slipper vi missförstånd och tjafs.   

(Foto: Josh Fassbind  och Patty B)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 93 − = 86

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.