Vi påverkar varandra hela tiden i alla våra relationer. Den enas känslor och beteende påverkar den andras känslor och beteende. Och ibland hamnar vi i negativa spiraler som bara går runt runt runt och som vi inte kan ta oss ur.

Det första steget för att bryta detta är att identifiera HUR vi påverkar varandra. Och det finns en perfekt modell till det, nämligen en så kallad ”dubbelsork” på terapeutspråk, som jag dock förenklat för dig. Kika på exemplet nedan!

(Det är lite slarvigt skrivet och en del suddat eftersom jag va tvungen skriva om den flera ggr för att få plats med allt på bild så ha gärna överseende med allt kladd 🙂 )

20131028-204604.jpg

20131028-204618.jpg

20131028-204955.jpg

20131028-205013.jpg

20131028-205037.jpg

20131028-205047.jpg

Denna modell kan tillämpas på allt för att få en överblick på vad som sker i samspel mellan två personer, så ta ett eget exempel och testa! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 19 + = 26

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.