Det finns väl inget mer irriterande än när ditt ex, som själv var den som tog beslutet att bryta upp ert förhållande, aldrig slutar höra av sig. Eller tagit en paus för att sen helt plötsligt dyka upp som gubben i lådan bara vips sådär.

Jag fick ett läsarbrev som löd såhär i dag:

Hon vill ha din bekräftelse och visa att hon fortfarande bryr sig – om än bara som vän!

Det är min absolut första tanke. Jag har själv varit den där ”hondjävulen” med en kille som jag dejtade rätt seriöst men aldrig var riktigt kär i.

Jag dumpade honom, medan jag satt och tokbölade i soffan och han fick trösta mig (!) och när vi hade breakat kunde jag inte sluta höra av mig till honom. Jag dök gärna upp oanmäld på hans jobb (han jobbade i butik på den tiden) och sa hej och ville kolla läget, SMS:ade och mejlade.

Sjukt egoistiskt av mig!

Varför gjorde jag det då?

Jo, det handlade om att vi hade varit varandra så nära, haft daglig kontakt och att han sett mig och lyssnat på allt jag hade att säga mellan himmel och jord medan vi umgicks. DET ville jag så klart fortfarande ha kvar, oavsett om han var olyckligt kär i mig eller ej. Så jag försökte krama ur det sista ur vår relation genom att förvandla den till vänskap på mina egna villkor.

Och ditt ex kanske är exakt likadan!?

Problemet blir att du kanske omedvetet börjar fundera på om ditt ex vill ha tilblaka dig tro? Att det är därför han/hon håller på såhär? Sällan är det ju tyvärr så. De tänker oftast mest på sina egna behov, inte alla så klart, men de flesta.

Så vad gör du – och vilket råd ger jag till denna läsare?

Jo, att du ska be henne ligga lågt med SMS:andet ett tag eller sluta svara på SMS:en och se vad som händer. Väljer du det första alternativet kan du kort och gott skicka ett sånt här SMS:

20120814-151942.jpg

Hoppas det löser sig och att du hittar ÄKTA kärlek!
Kram till Dig och alla er andra som känner igen er…

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

Exakt såhär är det för mig med. Superjobbigt! Samtidigt som han säger att han inte vill vara med mig så säger han att han kanske kommer ångra sig…suck! Fortsätter att ringa och smsa, fast jag sagt att jag måste få smälta det här och att jag hör av mig igen när jag orkar prata. Vad ska man göra för att gå vidare från ett 4 år långt förhållande som halva tiden kändes rätt för oss båda och sedan inte för honom. Hur går man vidare?

carolinecar
2013-08-22 22:26

bra artikel! Jag är den som dumpade mitt ex men hör av mej o vill varavän, har också känslor kvar o har inte riktigt insett hur fel det kan bli från hans perspektiv. Han har iofs sagt att han e över mej sedan fleramånader, men det verkar vara ljug. Så bra ögonöppnare iaf!br

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 87 − 83 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.