Har du läst den? En gammal klassiker när det kommer till personlig utveckling ur ett storytelling-perspektiv.

20140522-184229.jpg

Den handlar kort och gott om en stjärnadvokat som trots all tänkbar materiell framgång är olycklig. En dag kollapsar han under en rättegång – och han får sitt livs uppvaknande. Han säljer allt han äger och åker till Himalaya för att hitta livets mening. Väl tillbaka i sin gamla miljö hälsar han på den något yngre advokatkollegan och för sin berättelse vidare så att kollegan ska lära av hans misstag.

Jag hade inte läst den. Förrän nu.

Först skämdes jag nästan lite. Sen tänkte jag ”varför ska jag skämmas? Jag har inte läst den för min väg har korsats av så många andra insiktsfulla och viktiga böcker!”.

20140522-184237.jpg

Nu när jag läser böcker som inte är skönlitterära har jag alltid papper och penna med mig. De viktigaste citaten och insikterna antecknar jag så att jag ska minnas och kunna återblicka bokens kärna enkelt i efterhand. 🙂

20140522-185659.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 19 = 25

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.