Jag övar varje dag på att bli mer närvarande i nuet. Förr har jag alltid legat steget före i tanken och alltid haft fullt fokus framåt.

Gjorde det mig lyckligare? Knappast!

Jag blev bara mer stressad och otålig.

Nuförtiden försöker jag alltid se till vad jag har i dag, vara tacksam och vårda det – eftersom ingen kan svara på om det som betyder allra mest finns kvar hos mig imorrn.

Livet är opålitligt och om vi börjar acceptera det och leva mer i nuet kan vi också lära oss styra – och minska – vår oro märkvärt.

Så ta en stund för dig själv… sätt dig ute ett par minuter och gör denna 9-stegs-övning:

1. Vad hör du runt dig?
2. Vad ser du?
3. Hur känns det i luften?
4. Vad doftar det?
5. Hur andas du?
6. Vilka känslor kan du identifiera inom dig?
7. Vad är det bästa i just denna stund?
8. Vad är du lycklig för här och nu?
9. Vad tar du med dig från denna stund?

20130906-143255.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 72 − = 71

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.