Det är jobbigt att konstant söka bekräftelse från yttre håll. Dags att börja egoboosta sig inuti och ut! Ja, bekräfta sig själv alltså! Här är 5 jättebra grejer du kan börja testa redan i dag. Och det spelar ingen roll om du är singel eller har partner, alla har vi behov av självbekräftelse!

1. Lär dig säga ”tack”
Vad är det första vi gör när vi får en komplimang? Jo, vi undviker att säga tack och svarar kanske ”tycker du? nej, jag som har en så dålig dag” eller ”jaha den här, ja men den har jag bara köpt på H&M”. Dont! Säg kort och gott ”tack!” och le när någon ger dig en komplimang – och ta åt dig!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ta hand om dig själv

Varför måste ni vara två för att avnjuta en god middag med tända ljus och härlig dessert? Uppvakta dig själv ibland också – det får dig att må bättre, trust me! Så baka en god kaka, laga en lyxig middag eller anordna en extra myspysig filmkväll bara för dig själv. Jag gör det ofta, även om jag har kille dessutom. Jag skickar iväg honom, tänder massa ljus, hoppar ner i ett härligt skumbad, dricker en god smoothie och läser min favorittidning! Jag mår så mycket bättre efteråt!

3. Gör saker du får energi av – och skaffa egentid
De flesta lägger all sin fritid på att umgås med vänner och bokar därför upp halva kalendern redan veckor i förväg. Men är det sunt? Inte alltid. Det kan lätt leda till en sorts social stress där du bara tror att du lever ditt liv fullt ut genom andra. Men vad hände med att prioritera sig själv ever know and then? Så i stället för att haka på kompisen på dennes mingel, åk och träna om det är det du innerst inne vill. Att våga stå upp för sig själv och sin egen åsikt och vilja är oerhört självbekräftande, du växer varje gång.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Gör sånt du är lite rädd för
Du vet känslan man har när man är på ett tivoli, när man tittar upp mot typ Fritt fall 80 m högt och känner hur det suger tag i magen samtidigt som tanken ”ska jag våga, jaaaaa jag gör det?!” ploppar upp – och plötsligt har man ställt sig i kön. Benen skakar och man tänkte att ”va fan har jag gett mig in på” samtidigt som man sätter sig i stolen. Den jobbiga känslan byts snabbt ut mot ett ”aaaaah vad jag är BRA” när man kommer ner välbehållen. Och det är självbekräftelse på högsta nivå! Så satsa på att våga trotsa dina rädslor, du kommer älska dig själv när du lyckats, för det lyckas gör du, jag lovar!

5. Skippa skitsnacket
Förutom att jag tror stenhårt på uttrycket What goes around comes around så ska du varken beblanda dig med skit- eller neggosnack av den enkla anledningen att du hamnar i en nedåtgående spiral. Förr älskade jag att sitta och kommentera töntiga människor på tv och typ säga ”men kolla vilken ful jacka han har” eller ”kolla hans stora näsa..höhö” men seriöst, vad ger det dig i längden? Ingenting. Det du säger blir din verklighet, så fokusera på de positiva sakerna i stället. Nuförtiden kommenterar jag bara bra, fina och smarta saker på tv:n, det gör att jag blir en positivare person faktiskt!

Facebook
Twitter
LinkedIn

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.