Det verkar vara så, en konst i sig att lyckas med det. För alldeles för få klarar inte av att tackla en sedvanlig, fin, snäll, enkel komplimang. Vad har hänt med oss svenskar???

– Vad fin du är i håret!
– Jaha? Oj, ja jag som inte ens hunnit fixa det i dag?

– Vilken snygg jacka du har!
– Den här är ju jättegammal?

– Vilka bra idéer du kom med i dag på mötet!
– Usch, nej det kändes verkligen som att alla mina idéer blev nerröstade ju.

– Vilken kanonföreläsning du gjorde!
– Tycker du? Fan, jag som missade massa viktiga saker jag skulle tagit upp egentligen..

Känner du igen dig? Inte bra, i så fall! Men vet du… du är långt ifrån ensam. Varför är vi så dåliga på att ta emot en komplimang på rätt sätt. Ja, i min värld finns det rätt vs. fel sätt att ta emot en komplimang, kanske inte i din värld, men som sagt i min.

Och de sätten där ovan är fel sätt. Här är rätt sätt att ta emot en komplimang på, enligt mig:

– Vad fin du är i håret!
– Tack, vad glad jag blir när du säger så!

– Vilken snygg jacka du har!
– Tack, vad kul att du gillar den, det gör jag med!

– Vilka bra idéer du kom med i dag på mötet!
– Tack, vad roligt att höra att du gillade dem!

– Vilken kanonföreläsning du gjorde!
– Tack, det kändes jättebra att höra, nu gjorde du min dag!

Så.. ut och träna nu för fasiken! Du är värd att ta åt dig alla tänkbara komplimanger som du kan tänkas få – börja göra det nu då.. på rätt sätt. Och sträck på dig samtidigt som du tar emot dem!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 31 − = 30

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.