Jag har blivit allergisk mot ordet ragga. Bara nån säger det i närheten av en singel får den personen många gånger kalla kårar. Många förknippar det med att ”gå fram, fråga om personen är singel och leverera!”.

Men så jobbar inte jag för att lära singlar hitta en dejt. Tvärtom. Nu ska du få något som är så mycket mer avslappnat och enkelt.

20131108-170628.jpg

Jag va på gymmet sent igår kväll innan stängning, och eftersom jag är ny där har jag dålig koll på vart allt ligger. Jag ville ha en rund vikt men hittade ingen, så plötsligt får jag syn på en kille som har exakt den jag vill ha.

Jag stegar fram lite försiktigt så han inte blir skrämd. Stannar på lite avstånd (svenskar behöver sin en-meters-comfort-zone) och säger:

– Du förlåt att jag stör dig i din träning men den där (pekar på vikten) var hittar man dem? Jag är ny här och har inte hittat allt än…
– Menar du den här vikten? Ja den ligger nog i andra rummet (och ler)
– Jaha ja då var det ju rätt idiotiskt av mig att virra omkring här och leta då som jag gjort de senaste minuterna (ler)
– Haha jaa kanske, men de brukar ligga här ute också ibland..(ler tillbaka)
– Jaha, var då??
– Ja typ där tror jag (pekar)
– Åh va bra då slipper jag känna mig som en idiot nästa gång då tack för tipsen!
– Var så lite så..

20131108-170642.jpg

När jag går förbi honom nästa gång ler jag, han ler tillbaka.

Och när jag ska gå från gymmet springer vi bokstavligt talat in i varann då han smäller upp omklädningsrums-dörren på mig. Vi hälsar och han släpper fram mig.

Nu vet du att jag inte är det minsta intresserad av en dejt då jag är lyckligt förlovad i min kära David. Men jag är en människa som petar och ler mot alla.

Och det är egentligen det enda tipset du nånsin kan tänkas behöva följa som singel! Napp får man lättast om man är öppen och pratglad mot alla.

🙂

Så OM jag hade varit singel hade jag dela småsnackat mer med honom på vägen ut, träningsrelaterat t.e.x frågat ”hur gick träningen? Vad skönt det var här såhär dags med minimalt med folk, eller hur?” m.m och lagt hans ansikte på minnet så jag NÄSTA gång jag ser honom på gymmet fortsätter kontakten och alltid hälsar och småpratar med honom.

20131108-170635.jpg

Det är så du hittar en dejt på gymmet…

…bygg upp en relation och inled den gärna med att fråga om hjälp. Sen när ni blir lite tjenis med varandra kan du fråga om var han/hon bor och om han/hon bor ensam eller har sambo m.m.

Då slipper du allt vad ragga innebär och behöver inte gömma dig eller byta gym om han/hon visar sig vara upptagen om du har gjort ett misslyckat uppraggningsförsök… 🙂

(Bilder tagna från sats.se)

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Vilket bra tips…förenar ju nytta med nöje:)
Lite svårare om ”dejten” jobbar i butik och man ska ”ragga i kassan” ?!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 73 − 68 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.