Det slog mig en sak när jag var ute promenerade i helgen att de här 36 magiska frågorna som jag bloggade om häromdagen kan man ju lika gärna använda i vilken relation som helst.

Självklart behöver du inte bara använda dem som experiment till din dejt, du kan lika gärna plocka några av dem för att fördjupa vilken relation som helst.

Det som behövs för att det ska ”funka” är ju förvisso att alla 36 frågor gås igenom av båda personerna under loppet av cirka 1 timme, men … man kan lika gärna sno några av frågorna och ha med sig som samtalsämne till vilken lunch, fika, middag, fest eller vän/kollege-tillfälle som helst.

Jag vet också att många får rysningar bara de ser de där frågorna som jag bloggade upp. De är alldeles för privata att svara på, kanske du tänker? Och det är okej att känna så, du är allt annat än ensam, men … kanske ska du utmana dig och åtminstone använda dig av några av de mindre farliga frågorna och testa och se hur det känns? Ibland tror vi att det är värre än det är INNAN vi gör något, och när vi väl gör det inser vi att det inte alls kändes så utlämnande som vi först trott att det skulle kännas.

citat_utmana

Vågar du det är det helt fantastiskt! Och då ska du vara stolt. Då kan du planera att till ett senare skede välja ut några av de ännu jobbigare frågorna att öva på och sista av allt gå på de riktigt ”farliga” frågorna.

För du vet, på så sätt kan du även fördjupa relationen med dig själv, eftersom självkänslan och självförtroendet växer i takt med vårt mod att anta nya utmaningar.

Sedan, om det funkar kemiskt, att relationen fördjupas, det kan man så klart aldrig veta. Men dessa frågor handlar ju garanterat om att öppna upp sig för någon, och gör ni det kommer ni att dela något unikt, något ni säkerligen inte delar med särskilt många andra människor i denna värld. Och det om något betyder ju allt för att skapa en unik, nära och känslomässig relation!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 63 = 69

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.