… det här inlägget som en branschkollega till mig nyligen postade på Facebook.

attutvecklas

Och som jag brukar säga till mina klienter, när de står inför en övning:

De säger: ”Det här kommer bli svårt!”

Jag svarar: ”Om det hade varit piece a cake hade du redan gjort det för längesen! Det faktum att du tänker att det är svårt är bara beviset på att det här är något helt nytt och ovant för dig, en utmaning du helt enkelt behöver lite hjälp med att ta dig igenom”

Det handlar inte om att öva och få till något perfekt en första gång. Det handlar om att öva på det där sjukt jobbiga, svåra, obehagliga och därefter, när man har övat klart, komma in i tryggheten igen och utvärdera hur det gick….
… Vad som gick bra
… Vad som gick snett
… Vad som var extra svårt
….Vad som kanske var lättare än man trott
… och hur man kan öva nästa gång för att det ska bli ännu bättre och mindre svårt.

Förändringen är den som sker över tid, på sikt, medan du övar på allt det där svåra. Glöm aldrig det!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 47 + = 48

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.