Som jag har kämpat i alla år med att skriva i bloggen om hur viktigt det är att våga ta kontakt, hur jobbigt det än kan kännas. Vi i Sverige är ofta väldigt tillbakadragna och rädda för hur andra ska uppfatta oss om vi är ”för på”. Men att dröja kvar med en blick, skicka iväg ett extra leende, ge en lapp eller en komplimang eller helst av allt våga uttrycka intresse är inte att vara ”för på”. Så länge du gör det på rätt sätt, och inte pushar eller pressar personen är det alltid uppskattat!

För skulle inte du också bli glad om du kände att någon visade intresse för dig, och samtidigt respekterade dig och ditt bemötande tillbaka?

Då och då dimper det ner mejl eller kommentarer (och för att inte tala om alla härligt modiga gärningar jag får höra att mina klienter åstadkommer hela tiden!) som gör att jag tänker ”äntligen börjar svenskarna våga ta för sig mer – halleluja!). Som häromdagen till exempel, då jag fick in detta från singeln Anna:

Det inlägg hon syftade på var ett gammalt, skrivet av mig som singel för flera år sedan. Läs om hur jag raggade upp servitören här!

(Inägget är gammalt och saknar bilder, men på kvittot stod det ”två söta tjejer” i stället för bordsnumret och efter att jag vågat lämna mitt nummer träffades vi faktiskt han och jag. 🙂 )

Så hoppas fler av er vågar ta efter denna insändare och också samla mod och uttrycka vad ni känner eller flirta lite med en främling ni tycker ser intressant ut. Det är så värt det i slutändan. Det handlar inte om svaret ni får tillbaka – det handlar om att varje gång ni går utanför er comfort zone och hamnar på djupt vatten, och vågar stanna och testa, så växer ni som människor och stärker er självkänsla.


(Foto: Kai Barger)

Och är du inte singel finns det kanske något annat du kan samla mod till att göra för att utvecklas och växa?

Kanske prata med din partner om det där du bär på och inte vet hur du ska ta upp
Eller berätta för vännen hur mycket han/hon betyder för dig
Eller säga nej lite oftare på jobbet och prioritera om vissa småsaker i vardagen
Eller helt enkelt börja ge dig själv lite mer sunda och compassionate tankar i stället för att vaar självkritisk.

Vad väljer du att träna upp ditt mod inom just denna vecka?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 3 + 6 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.