Förra veckan var det premiär för min vän och branschkollega Henrik Fexeus tv-program Kärlekskoden på Svt. Och jag diggade första avsnittet skarpt!

Programmet går ut på att Greta från Stockholm och Staffan från Dalarna ska genomgå lite olika tester och experiment tillsammans med sina 8 respektive kandidater – och se om vetenskapen kan tala om vem av dessa 8 som vore den bästa matchen för just dem.

I första avsnittet fick Greta och Staffan testa kandidaternas doft, gångstil, röst och se en bild på hur de ser ut och vad som väcks då. De skulle skatta vilka personer av A-H som de tilltalades mest av under dessa testers gång. Bilden kom först i slutet, vilket var bra tycker jag, det gör att kandidaterna förblev helt anonyma under de andra testerna som gjordes.

Just utseendebiten, när Greta och Staffan får se en bild på sina kandidater väckte lite uppmärksamhet i media där någon hade tyckt att det var rätt ”hemskt” att bedöma kandidaterna utefter deras utseende. Men det som är positivt är att de endast redovisar topp 3 i programmet och med andra ord inte hänger ut de övriga 5 kandidaterna hur de ”placerar” sig i testerna hos Greta och Staffan. Hade de gjort det DÅ hade det varit riktigt hemskt tycker jag!

Jag håller därför inte med om att det är hemskt att de får se en bild och skatta sitt intresse utefter den. Så fungerar det ju oftast – hur tråkigt det än är – ute i riktiga världen också. Utseendet har betydelse, för de flesta av oss, allt annat vore lögn att säga. Men sen är det inte idealen som ska styra utan att just du tycker att den du vill dejta ska vara attraktiv för just dig. Den som inte tycker det alls är viktig, en eloge till den personen, verkligen!

Dock har det där lätt slagit åt andra hållet att vissa personer BARA går på utseende, vilket är riktigt tragiskt, mest för egen del. Det är ju inte utseendet du ska bo ihop med och få vardagen att fungera med utan det är ju faktiskt personligheten och värderingarna.

Men om utseendet är avgörande för attraktion, ja… det tror jag, tyvärr! Kanske hade singellivet varit lite lättare för många om det inte hade varit så.

Kolla på programmet i Svtplay här.

För övrigt tycker jag att Henrik gjorde kanonbra ifrån sig som programledare!

Och det roligaste var att jag lekte en liten lek med mig själv och tänkte ”okej, om jag skulle para ihop 2 av de 8 kandidaterna med Greta och Hans bara utefter en snabbtitt på 10 min där jag får se en bild och en kort intervju med alla, vilka skulle jag då välja? Så gjorde jag mitt val, såg programmet och väntade med spänning. Hade jag gissat rätt? JA, DET HADE JAG! Jag blev sjukt nöjd och skrattade för mig själv hemma i soffan i min ensamhet 🙂

Vill du se mig och Henrik när vi pratade dejting ihop i TV4 Nyhetsmorgon?

Kika här!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 7 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.