Förra året höll jag på med ett socialt experiment till en artikel. Det handlade om hur ens vänner reagerar såhär på 2010-talet om man dyker upp oanmäld i dörren helt utan förvarning. Experimentet slutade med att de 20 jag tänkte besöka, endast blev till 6 riktiga möten. Anledningen var att jag inte kom in i folks trapphus!!! Varför inte? Jo, för jag hade inte sparat deras portkoder och kunde naturligtvis inte ringa och fråga, då skulle ju hela experimentet fallera.

Så där stod jag utanför deras hus och förbarmade mig över att jag:

  • 1) inte hade memorerat deras koder
  • 2) och inte heller skrivit ner dem senast jag var där
  • 3) att det inte finns nån smart mobilfunktion som sparar koderna åt en

Men så äntligen har det hänt – en app har skapats för detta!

Geo code locker. En app som sparar alla portkoder åt dig, och känner av med gps-funktionen var du är och vilken kod du behöver. Och ingen är gladare än jag. För dessutom…

… så känner jag grundaren. Det är nämligen en av mina vänner, och även businesspartner som jag så fint kallar honom, Sebastian som är hjärnan bakom denna applikation. Den här underbara mannen har även byggt min egen app I date Joo (har du inte den, ladda ner omedelbums!) och därför vill jag så klart promota hans gratis portkods-app Geo code locker i dag. Den finns både för Iphone och Android.

Så gå in och ladda ner den här!

Och en sak till, det där sociala experimentet jag gjorde (som blev rätt lönlöst med resultat från 6 pers, men anyway…) visade rätt tydligt att vi ogillar när folk poppar upp utanför vår dörr bara sådär. Det är inte socialt kompetent. Man BÖR alltid höra av sig innan, hur nära vänner man än må vara. Tråkigt, men sant. Jag saknar hur det var förr, när man sprang till grannen och plingade på och frågade om de ville komma ut och leka.

Men vem vet, kanske hör det till åldern eller kanske är detta ett storstadsfenomen, eller bara ett fenomen bland mina kontrollfreaks till vänner, vad vet jag… forskningsunderlaget var ju rätt så tunt after all 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn

4 comments. Leave new

Haha, skulle du komma till mig skulle jag sannolikt inte öppna! En gång när jag kände mig glad och på bra humör och det plingade på dörren så var det Radiotjänst. Så SÅ kul är det när folk plingar på dörren oanmälda! 😛

relationsproffset
2014-09-07 19:45

Hahaha jag förstår dig! Vi vågar inte, eftersom vi knappast tror att det är nån vi känner som ska plinga på 🙂 Synd dock! Tycker jag…

Kommer din app finnas till Android? :/

relationsproffset
2014-09-07 19:44

Hej jossan, kul att du undrar! Men tyvärr så har vi inga planer på att skapa en I date Joo-app till android i nuläget. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 77 − = 71

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.